Deze site gaat over de hitserie Prison Break. Prison Break is een Amerikaanse televisieserie van de zender FOX. In de Verenigde Staten kwamen de pilot en de tweede aflevering op 29 augustus 2005 op de buis. Op 21 augustus 2006 zijn de uitzendingen van het tweede seizoen in de Verenigde Staten begonnen. De uitzendingen van het derde seizoen begonnen in de Verenigde Staten op 17 september 2007. Op 1 september 2008 is seizoen 4 begonnen. Op 6 augustus 2015 is aangekondigd dat er een seizoen 5 gaat komen, deze wordt volgend jaar verwacht in de vorm van een mini-serie van 10 afleveringen.

De hitserie gaat over Micheal Scofield die zijn broer uit de gevangenis wilt bevrijden die onschudlig vast zit. De serie is geschreven en gemaakt door Paul Scheuring. Aanvankelijk waren er 13 afleveringen besteld, maar vanwege het grote succes werd dit aantal uitgebreid tot 22 afleveringen. Ook is er een Behind The Wall-aflevering uitgezonden, waarin het verhaal verder werd uitgediept.

In de Verenigde Staten heeft de serie twee nominaties voor een Golden Globe en een prijs voor Favorite New TV Drama ontvangen. Het eerste seizoen werd in de Verenigde Staten gemiddeld door ruim 9 miljoen mensen bekeken. Dit kwam mede door de vele reclamespots die Fox uitzond vlak voordat de serie van start ging. In augustus 2005 trok het programma 10,5 miljoen kijkers, en dergelijke kijkcijfers had Fox in die maand sinds 1998 niet meer gehad voor een programma dat in de zomer op maandagavond wordt uitgezonden.

Alle updates en leuke weetjes over Prison Break zijn tegenwoordig te zien en lezen op Twitter en Facebook.

Wist je dat... verschillende karakters zijn vernoemd naar presidenten en politkus. Lincoln Burrows en Theodore “T-Bag” Bagwell zijn vernoemd naar de presidenten Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt. Micheal Scofield Benjamin Miles “C-Note” Franklin en Alexander Mahone zijn vernoemd naar de policussen Edward Scofield, benjamin Franklin en William Mahone. Ook Paul Kellerman is vernoemd naar Roy Kellerman, een geheime agent wie de limousine van president John F. Kennedy reed toen hij vermoord werd.