Sara Tancredi
Sarah Callies

Over Sarah Callies

Sarah Callies geboren in La Grange (Illinois) op 1 juni 1977, is een in Amerikaanse actrice. Ze is vooral bekend van haar rol als Dokter Sara Tancredi in Prison Break en als Lori in The Walking Dead. In 2003 kreeg Sarah een kleine rol in Queens Supreme, een komedieserie met Oliver Platt in de hoofdrol. Ook in de serie Law & Order was Sarah te zien. Datzelfde jaar kreeg de actrice tevens haar eerste grote rol. Als officier Jane Porter mocht Sarah een seizoen lang in Tarzan spelen. Van 2005 tot 2009 speelde Sarah 4 seizoenen lang in de serie Prison Break. Ze was te zien als dokter Sara Tancredi, die haar werkzaamheden in gevangenis Fox River verricht. In de gevangenis leert ze Michael Scofield kennen, een geheimzinnige man die in tegenstelling tot de rest niet in het profiel van een crimineel past. In 2007 was ze samen met onder andere Josh Holloway te zien in de film Whisper. Sarah speelt mee in de eerste drie seizoenen van The Walking Dead waar ze de rol van Lori Grimes op zich neemt. De televisieserie is gebaseerd op de gelijknamige strips.

Over Sara Tancredi

Sara Tancredi is een personage uit de Amerikaanse serie Prison Break, gespeeld door Sarah Wayne Callies. Wegens zwangerschap werd Callies in seizoen 3 vervangen door Katie A. Keane, maar haar gezicht kwam niet in beeld. Al van kinds af aan wilde Sara dokter worden, maar toen ze enige tijd in een ziekenhuis werkte, raakte ze verslaafd aan morfine. Ze ging afkicken en kwam daar Brad Bellick tegen, de bewaker van Fox River State Penitentiary, waar Prison Break zich afspeelt. Hij bood haar een baan aan en ze ging akkoord. Haar vader, Frank Tancredi, is de gouverneur van Illinois. Hij ziet haar liever niet werken in de gewelddadige gevangenis, waardoor hun relatie erg verslechterd is. Sara's vader was al eerder om het leven gekomen.

Sarah heeft in seizoen 1, 2, en 4 gespeeld. Tijdens de opnames van seizoen 3 in 2007 was ze zwanger en werd haar rol overgenomen door Katie A. Keane.

Wist je dat... Sarah’s karakter vermoord werd in seizoen 3 omdat de actrice al zichtbaar zwanger was toen de opnames begonnen. Ze zou niet meer terug keren in seizoen 4 maar door een staking van de schrijvers gaf dit haar de mogelijkheid om toch weer mee te doen. De schrijvers hebben er daarom van gemaakt dat Sarah is gevlucht bij haar ontvoerders vandaan.