Charles Westmoreland
Muse Watson

Over Muse Watson

Muse Watson geboren in Alexandria (Louisiana) op 20 juli 1948, is een Amerikaans televisie- en filmacteur. Hij debuteerde in 1989 als politieagent op het witte doek in de film Black Rainbow. Hij speelde terugkerende rollen in de televisieseries NCIS en Prison Break.

Over Charles Westmoreland

Charles Westmoreland is een personage in de televisieserie Prison Break. Hij werd gespeeld door Muse Watson in het eerste seizoen van de serie. Hij was veroordeeld voor inbraak in auto's, autodiefstal, manslag en moord. Er volgde een veroordeling tot levenslang. Na zijn opsluiting in Arizona ging het gerucht dat Westmoreland in feite, de legendarische vliegtuigkaper 'D.B. Cooper' is. In 1971, hield D.B. Cooper 36 passagiers vast tot er $1.5 miljoen losgeld werd betaald (later bleek dat $5 miljoen te zijn), daarna sprong hij met een parachute uit het vliegtuig, waarna hij nooit meer gezien zou zijn. Na bezuinigingen werd Westmoreland overgeplaatst naar Fox River. Daar zat hij 32 jaar vast, langer dan vele anderen. Vanwege zijn goede gedrag in de gevangenis kreeg hij het respect van veel bewakers. Oorspronkelijk zou hij met de andere acht, die uit de gevangenis wisten te ontsnappen, meegaan, maar door een ernstige verwonding lukte hem dit niet en bleef hij achter en overleed later.

Charles speelt mee in seizoen 1.

Wist je dat... het karakter van “D.B. Cooper is gebaseerd op een echt persoon, wie in 1971 na het kapen van een vliegtuig met meer dan 20 million dollar uit het vlieguitg sprong. Deze persoon is nooit gevonden en het verhaal gaat dat hij de sprong niet overleefd heeft omdat zijn parachute niet uit was gegaan.