Er zijn veel TV programma's over trouwen en trouwjurken. Hier in kunt u zien hoe je een bruiloft wel of niet moet organiseren, waar je op moet letten, handige tips en veel vermaak. De meeste trouwprogramma's zijn in Nederland te zien op TLC, en zijn dus ook Engels van aard. Veel vrouwen kunnen uren naar dit soort programma's kijken en wegdromen bij de mooiste trouwjurken en locaties.

Ja, wij willen!

RTL 4

Ja, Wij Willen! is een soap over planning bruiloft.
In dit programma wordt een toekomstig bruidspaar gevolgd op weg naar hun grote dag. Er zal naar van alles gekeken worden, zoals de jurk, de locatie, het eten, de bloemen en nog veel meer. In de eerste aflevering zal het koppel gekozen worden door een jury en in de laatste aflevering zal het koppel elkaar het ja-woord geven. Ook worden er elke aflevering tip gegeven door experts op het gebied van bruiloften.

RTL Weddingplanner

RTL 4

RTL Weddingplanner is een stijlvol branded content programma waarin het succesvolle “RTL helpt” principe wordt toegepast. In Weddingplanner gaat een bekende RTL-presentator met ervaren wedding planner bruidsparen helpen bij de invulling van hun perfecte bruiloft. Bijzondere wensen of uitdagingen krijgen hierbij extra aandacht. Iedere week een ander verhaal. We leren het bruidspaar kennen. Uit gesprekken halen we de gewenste stijl van hun bruiloft en de grootste uitdaging die ze zien.
We leven mee en bedenken passende verrassingen, variërend van een videoverbinding met een zieke moeder tijdens het passen van de trouwjurk tot aan een spectaculaire onder water pre-weddingshoot op Ibiza. Boeiende en soms ontroerende televisie. We bieden hulp en geven eerlijk advies. We bezoeken romantische trouwlocaties, experts op het gebied van trouwen en geven we smaakvolle suggesties.

Als de bruid van huis is...

NET 5

De bruidegom bepaalt alles!
Elke vrouw droomt van een sprookjesachtige huwelijksdag. Maar wat als de bruidegom het die dag voor het zeggen heeft? In Als de bruid van huis is… heeft de man de verantwoordelijkheid voor alles wat bij een bruiloft komt kijken. Van de trouwjurk, tot de bruidstaart, van het thema tot de locatie. Hoe reageert de bruid tijdens dé grote dag op alle keuzes die haar toekomstige man heeft gemaakt? In Als de bruid van huis is… wordt het aanstaande echtpaar drie weken voor hun trouwdatum van elkaar gescheiden. Zij gaat naar haar familie, terwijl hij met zijn vrienden aan de slag gaat met de invulling van de bruiloft. Er zijn geen beperkingen of eisen waar de dag aan moet voldoen; ‘the groom to be’ heeft de vrije hand.

Battle of the Brides

TLC

Twee bruiden, één bruiloft!
Zestien aanstaande bruiden krijgen de kans op het huwelijk van hun leven. Een droombruiloft in een prachtig kasteel ter waarde van 25.000 pond. De enige voorwaarde: ze moeten het feest samen vieren met een andere bruid. En op exact dezelfde manier... In elke aflevering moeten twee nogal verschillende bruiden samen overeenstemming bereiken over de invulling van deze bijzondere dag. Niet alleen over de setting, het eten en de festiviteiten, maar ook over… de jurk! Kan Cadi, die al haar hele leven droomt van een prinsessenbruiloft met de perfecte jurk, concessies doen aan Kathryn die een volkse bruiloft in Schotse stijl in gedachten had? Wie is de beste onderhandelaar in deze ‘Battle of the Brides’ en komt als winnaar uit de bus?

Brides of Beverly Hills

TLC

Beroemdheden zoeken de perfecte jurk.
In een nieuw seizoen van ‘Brides of Beverly Hills’ zien we opnieuw hoe Renee haar kennis en ervaring gebruikt om de rijke jetset te voorzien van de perfecte jurk voor die mooiste dag in hun leven.
Dat beroemdheden vaak trouwen, hoeven we niet te vertellen – daar staan de bladen al vol genoeg van. Maar waar halen de gelukkige dames hun bruidsjurk eigenlijk vandaan? Als ze in de buurt van Beverly Hills wonen (en daar wonen er veel!) is de kans groot dat ze langs gaan bij de chique bruidsboetiek van Renee Strauss. Witte jurk meets rode loper, hoewel het beslist niet allemaal filmsterren zijn die langskomen.

Bride by Design

TLC

Speciaal voor jou ontworpen.
Heidi Elnora is een exclusieve bruidsjurk-ontwerpster in Alabama. Naast op maat gemaakte jurken biedt ze ook haar unieke ‘Build a Bride’-lijn aan, waarbij klanten zelf aanpassingen kunnen doen op een bestaande jurk. Zo kunnen bruiden met een klein budget toch een unieke jurk krijgen. Want dat is precies wat Heidi wil: dat elke bruid zich speciaal voelt op die ene speciale dag.
In de eerste aflevering krijgt Heidi bezoek van een oude bekende: voormalig Miss Tennessee Ashley. Heidi kleedt haar al drie jaar lang, maar mag nu het ultieme kledingstuk voor haar maken. Als model heeft Ashley al tientallen bruidsjurken aan gehad en juist daarom komt ze naar Heidi voor een jurk die zich van al die voorgaande jurken onderscheidt. Als Ashley eerst een paar jurken heeft gepast om een idee te krijgen, kruipt Heidi samen met haar achter het schetsblok om het ontwerp helemaal op de wensen van Ashley af te stemmen.

Curvy Brides

TLC

Een maatje meer.
De zussen Yukia en Yuneisia kwamen erachter dat er voor zwaarlijvige vrouwen helemaal geen mooie bruidsjurken te vinden waren. Daarom besloten ze zelf maar een winkel te beginnen met beeldschone bruidsjurken voor de volumineuze vrouw: Curvaceous Couture. Begonnen in de kelder van hun vader zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een grote winkel die jaarlijks duizenden bruiden gelukkig maakt met een designerjurk die net even een maatje groter is dan wat in de gemiddelde bruidswinkel hangt.

Brides Gone Styled

TLC

Passende bruidsjurken voor pittige dames.
Wat gebeurt er als vrouwen met een slechte of extreme kledingsmaak ‘ja’ zeggen tegen een huwelijksaanzoek? Wie behoedt hen voor een kapitale modeblunder als ze hun bruidsjurk uitkiezen? Familieleden die bang zijn dat hun dochter straks in een leren jurk of gothic outfit bij het altaar staat, roepen daarom de hulp in van stylistes Gretta Monahan en Robert Verdi. Zij moeten ervoor zorgen dat de bruid in kwestie wel een jurk draagt waar ze zich prettig bij voelt, maar zonder dat ze helemaal voor gek loopt.
Zo helpen ze in de eerste aflevering de aanstaande bruid Nicole die als zangeres van een heavy metalband het liefst de hele dag in leer en spikes loopt. Haar verloofde vindt dat prima, maar vindt dat een bruiloft toch iets anders is. Net als haar ouders. Aan Gretta en Robert de schone taak om te zorgen dat Nicole verandert van looking wild naar een bride gone styled.

I Found The Gown

TLC

Bruidsjurken in de sale.
Bruiden met een klein budget en fashionista’s met een exclusieve smaak kunnen hun geluk op in bruidswinkel VOWS in Massachusetts. Daar hangen de mooiste designerjurken voor een zeer lage prijs. Eigenaars Rick en Leslie DeAngelo weten ze op te kopen bij outlets, fabrikanten, kleinhandelaren of de ontwerpers zelf en weten op de een of andere manier hele scherpe prijzen te bedingen. Daardoor kunnen ze de jurken in hun winkel aanbieden met kortingen die kunnen oplopen tot soms wel 80%. In het derde seizoen van ‘I Found The Gown’ vinden weer enkele dolgelukkige bruiden hun droomjurk voor een spotprijs. Een exclusieve Maggie Sottero, een stijlvolle Vera Wang of een elegante Allure, zelfs de meest kritische bruiden slagen altijd in deze bijzondere budget-bruidswinkel.

Four Weddings

TLC

Wie heeft de állermooiste dag?
De bruiloftsdag is de mooiste dag in je leven. Althans dat vindt de bruid meestal zelf. Maar wat vinden anderen er eigenlijk van? Zijn die net zo enthousiast over de jurk, de locatie en het eten? Wat als je vier verschillende bruiden elkaars bruiloft laat beoordelen?
Dat gebeurt in het confronterende programma ‘Four Weddings’, waar vier bruiden onderling uitmaken wie de mooiste bruiloft heeft. Ze gaan langs op elkaars huwelijksfeest en geven punten op verschillende onderdelen. Waar de een van een sobere invulling houdt, kiest de andere juist weer voor een feest dat tot in de details geregeld is. En waar sommige bruiden liever een rustige romantische setting hebben, pakken anderen groots uit met een dansfeest of zelf een hele circusvoorstelling.
Iedereen vindt natuurlijk dat ze zelf de mooiste bruiloft hebben, maar er kan er maar één de winnaar zijn. En die mag met haar bruidegom op een extra honeymoon naar een verrassende locatie. Wie van de vier heeft de allermooiste dag?

My Crazy Italian Wedding

TLC

Extravagante bruiloften.
Als je van buitengewone, extravagante bruiloften houdt en daar best een prijskaartje aan mag zitten, ben je bij Don ‘Boss’ Antonio Polese aan het juiste adres! My Crazy Italian Wedding volgt de flamboyante hoteleigenaar in het Grand Hotel La Sonrisa in Naples, waar hij met zijn familie de gekste bruiloften verzorgd.

My Big Fat American Gypsy Wedding

TLC

Zigeuner huwelijken
Van de meest extravagante bruiloften tot het explosieve feest en alles wat er bij komt kijken: My Big Fat American Gypsy Wedding is terug! Dit seizoen krijgt een bruid hulp van de befaamde gypsy ontwerpster Sondra Celli, die een extreem grote bruidsjurk voor haar ontwerpt met zoveel mogelijk bling. Hierdoor weegt haar jurk wel meer dan 45 kilo en is het nog maar de vraag hoe de bruid en de jurk ongeschaad vervoerd gaan worden naar de bruiloft.
Een gypsy bruiloft is geen gypsy bruiloft als er naast alle liefde en geluk ook wat opstootjes ontstaan. Zo wordt de zestienjarige feestbeest Chelsey door haar moeder uitgehuwelijkt aan haar achterneef en trouwt de 23-jarige Kody met zijn 33-jarige ex-babysitter. En daar is zijn schoonmoeder niet zo blij mee. Ook de zussen Brittany en Kalynn maken zich klaar voor hun dubbele bruiloft, hoewel de jaloerse schoonzus van Brittany hier een stokje voor wil steken.

Say Yes To The Dress

TLC

Een nieuwe zoektocht.
In Say Yes To The Dress vinden duizenden bruidjes hun perfecte jurk. Maar wat gebeurt er na het vinden van de jurk? In deze uur durende specials van 'Say Yes To The Dress: The Big Day' volgen we de bruiden in hun planning naar aanloop van de grote dag, met alle stress, drama en spanning van dien.
In de eerste aflevering staat vermaard koorddanser Nik Wallenda voor een nieuw hoogtepunt in zijn leven: de vernieuwing van zijn huwelijkse geloftes met zijn vrouw Erindira. Vijftien jaar geleden trouwden ze al, maar toen met weinig budget, waardoor er voor een bruiloft geen geld was, laat staan voor een mooie bruidsjurk. Dat willen ze nu beter doen en daarom gaat Erindira op bezoek bij Kleinfeld in New York voor een sexy bruidsjurk.

Van 'Say Yes To The Dress' is ook nog een speciale variant in Atlanta; Say Yes To The Dress Atlanta.

Randy’s Wedding Rescue

TLC

Reddende engel.
Waar zouden Amerikaanse bruiden zijn zonder Randy Fenoli? De ster van het programma ‘Say Yes To The Dress’ die zelfs voor de moeilijkste meiden de perfecte jurk kan vinden. Maar niet iedereen heeft het budget voor professioneel advies. Daarom komt Randy nu naar de bruiden toe.
In het tweede seizoen van Randy’s Wedding Rescue stapt de Fashion Director weer in zijn gigantische vrachtwagen en rijdt hij met honderden prachtige designerjurken naar acht Amerikaanse steden. In een tijdelijke pop-up-store kunnen de vrouwelijke inwoners zich vergapen aan de schitterende ontwerpen van Augusta Jones, Alvina Valenta en St. Patrick en hopelijk slagen voor hun bruiloft.
Uiteenlopende problemen passeren het revue: superkritische bruiden, veeleisende familieleden, besluiteloze bruiden. Randy is vaker psycholoog dan een kledingadviseur, maar altijd de reddende engel. Per aflevering krijgen drie gelukkigen de kans op een persoonlijk stijladvies van de meester zelf, inclusief een complete make-over. Zo worden de vrouwen omgetoverd tot beeldschone godinnen en gaat iedereen tevreden naar huis!

Say Yes To The Dress: Bridesmaids

TLC

Bruidsmeisjes en hun jurken.
Wie dacht dat het aanschaffen van een bruidsjurk een hels karwei is, heeft nog nooit een jurk voor haar bruidsmeisjes uitgezocht. In ‘Say Yes To The Dress: Bridesmaids’ zien we hoe dat eraan toe kan gaan. We nemen een kijkje op de mafste afdeling van de bruidsboetiek ‘Bridals by Lori’ waar bruiden en hun hartsvriendinnen op zoek gaan naar een jurk waar iedereen tevreden over is. En dat valt niet mee.
Emoties lopen hoog op als bruidsmeisjes weigeren rond te lopen in de jurk die de bruid op het oog heeft. Aan Lori en haar team de pittige taak om dit in goede banen te leiden, voordat vriendschappen verloren gaan en er straks helemaal geen bruidsmeisjes meer over zijn op de huwelijksdag. Wie trekt aan het langste eind, de bruid of haar bruidsmeisjes?

Something Borrowed, Something New

TLC

Een eigen bruidsjurk of die van je moeder?
In een nieuw seizoen van ‘Something Borrowed, Something New’ stellen enkele bruiden zich weer voor de lastige keuze: zetten ze de familietraditie voort door in de oude bruidsjurk van hun moeder, tante of zus te trouwen of kiezen ze toch voor een eigen exemplaar? Ze willen graag hun familie eren, maar ook een jurk dragen waar ze helemaal happy mee zijn. Om het extra moeilijk te maken, krijgen ze advies uit twee verschillende kampen.
Aan de ene kant staat ontwerper Kelly Nishimoto die de oude trouwjurk weet om te toveren tot een prachtig modern exemplaar dat aansluit bij de wensen van deze tijd én van de aanstaande bruid. Aan de andere kant stijlgoeroe Sam Saboura die met een compleet nieuwe jurk aan komt zetten waar je ook niet snel ‘nee’ tegen durft te zeggen. Wat doen de bruiden? Met de moeder en andere geliefden in de buurt én twee beeldschone jurken om uit te kiezen, is deze beslissing beslist niet makkelijk gemaakt.

Too Young To Marry

TLC

Tienerparen willen trouwen.
De liefde is van alle leeftijden. Maar hoe zit het met het huwelijk? Hoe oud moet je zijn voordat je zeker weet dat je de ware hebt ontmoet aan wie je de eeuwige trouw belooft? Als het aan de jongeren in de vierdelige serie ‘Too Young To Marry’ ligt, kan dat al op vrij jonge leeftijd.
De zeer persoonlijke reality-serie laat van dichtbij de vreugde en de worstelingen zien die de jongvolwassenen meemaken op weg naar het altaar. Wordt het een ‘Ja, ik wil’ of een ‘Nou, ik wacht toch nog even’?

Wedding Island

TLC

De perfecte bruiloft op een eiland.
Een bruiloft moet één van de mooiste dagen uit je leven zijn en daar is Sandy Malone het mee eens. Zij is zelf getrouwd op het prachtige eiland Vieques, maar dat was allesbehalve perfect. Zonder goede weddingplanner is het vrijwel onmogelijk om een mooie huwelijksdag te organiseren op dit kleine eiland. Ze heeft dus zelf ervaren wat het betekent als alles fout gaat op je huwelijksdag en is daarom een eigen bedrijf gestart om bruiloften te regelen van Amerikanen die daar willen trouwen. Dat kan nog knap lastig worden op het eiland, want er is niets te vinden op dit eiland. Alles moet dus speciaal besteld en ingevlogen worden. Gelukkig kun je vertrouwen op de pittige Sandy, want ze is niet bepaald op haar mondje gevallen en gaat door het vuur om de perfecte bruiloft te organiseren.